Yleinen

Valmistautumista vauvan saapumiseen kangaskorien ompelemisen merkeissä

17.01.2015, satuliinukka

Rauhallisen viikonloppuaamun kunniaksi tartuin viimein toimeen ja ompelin kasaan pari kangaskoria, joista olen haaveillut tuonne kodinhoitohuoneeseen vaipanvaihtotasolle – toinen siis vaipoille ja toinen harsoille.

image_10

Löysin jo joulun alla Anttilasta Annon Kuusipuu -kankaan (leveys 140cm), johon ihastuin täysin. Vaikka kangas kuulostaakin jouluiselle, käy se itseasiassa mustavalkoisen kuvionsa johdosta mihin tahaansa vuodenaikaan. Kangas maksoi hulppeat 4,99€/m, joten kahden kangaskorin kankaaksi riitti 0,5m ja hintaa tuli valtaisat 2,50€. Pohjan ja vuoren ompelin tummanharmaasta kankaasta, jota minulta löytyikin askarteluhuoneen kangaslaatikoista valmiina.

Harkitsin vahvikekankaan silittämistä kuviollisen kankaan sekä pohjapalan nurjalle puolelle , mutta halusin tehdä tällä kertaa pehmeät korit, joten jätin vahvikekankaan pois. Olen aiemmin ommellut pojalleni isomman kangaskorin leluille, johon ompelin vanun väliin antamaan korille ryhtiä.

kuva

Mitoiltaan halusin 22 x 26 x 18 cm korit, joten piirsin kahdet kaavat; reunat 96 x 18 cm ja pohja 22 x 26 cm. Kaavapaperille kaavoja kopioidessa lisäsin myös 1cm saumavarat sekä leikkasin kohdistushakit, jotka olivatkin kasausvaiheessa tarpeelliset.

image

image_1

Olisin voinut leikata kankaan kaksinkertaisena, kun kahta koria olin tekemässä, mutta halusin pelata varman päälle kuvion kanssa ja leikkasin molempien korien sivupalat erikseen, Vuori- ja pohjakankaassa ei ollutkaan kuviota, joten ne sain leikattua nopeammin tuplana.

image_2

Ompelin ensin pitkän (96 x 18cm) reunapalan päädyt yhteen, ja sitten pohjapalan kiinni reunoihin (=ulomman pussin). Seuraavaksi ompelin vastaavalla tavalla vuorikankaan pitkän reunapalan päädyt yhteen ja myös siihen pohjapalan kiinni – jättäen kuitenkin pohjapalan ja reunapalan saumaan ~5cm mittaisen aukon, jotta kasausvaiheessa tuon aukon kautta saisin pyöräytettyä korin sisäkautta ulos.

image_3

Asettelin kuviollisesta kankaasta ommellun pussin vuorikankaisen pussin sisään, niin että molempien kankaiden oikeat pinnat olivat vastakkain. Reunojen kohdistus hakkien avulla ja kiinnitys yhteen nuppineuloin ennen ompelua.

image_4image_5

Kun korin päälikankaan ja vuorikankaan yläreunat oli ommeltu yhteen nurjalta puolelta, käänsin korin oikein päin pohjaan jätetyn ~5cm aukon kautta.
image_6

Sitten vuorossa yläreunojen sauman avaus silittämällä. Halusin myös ommella reunaa vahvistavan tikkauksen (~3mm reunasta), sillä en käyttänyt vahvikekangasta tukea antamaan.

image_7 image_8

Lopuksi vielä käänsin korin nurin ja ompelin suoralla tikkauksella umpeen vuoren sivu- ja pohjapalan saumaan jääneen kääntöaukon.

image_9Nopeat oli tehdä ja helpot kaiken lisäksi! 🙂 Vihdoin alkaa vaipanvaihtotasokin näyttää sille, että neljän viikon päästä on laskettu aika! 😉

image_11Ohessa vielä kuva aiemmin mainitusta lastenhuoneen lelukorista, jonka kankaiden väliin ompelin vanun antamaan ryhtiä;

kuva (49)

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *