Puutarhailua

Kuulumisia kasvimaalta!

04.06.2015, satuliinukka

Otin muutama päivä sitten valokuvia kasvimaalta ja ihastelin samalla, kuinka kaikki istuttamani kasvit ovat alkaneet nostamaan päätään mullan alta. Tajusin äsken, kuvia tänne blogiin ladatessa, että saisin ottaa melkein uudet kuvat jo, sillä kasvutahti on huima! 🙂 Esimerkiksi tässä alla on pari päivää sitten esiin kurkistanut ensimmäinen pinaatintaimi – nyt molemmissa kasvatuslaatikoissa on näkyvillä nätit rivit taimia.

pinaatti_verso_kasvulaatikko

Istutin alkuviikosta myös viimein porkkanan laatikoihin (alla olevan kuvan kaksi korkeareunaista laatikkoa), sekä punajuuren. Punajuuri jakaakin pidemmän laatikon tillin kanssa tänä kesänä.

porkkana_kasvatuslaatikko

Myöskin kelta- ja punasipuli ovat löytäneet paikkansa laatikoista ja kasvaneet huimasti! Meillä sipulia kulutetaan sellaisella tahdilla, että vaikka sipulien määrä on tänä kesänä lähes kolminkertainen verrattuna viime vuoteen, pelkään ettei tästäkään määrästä ehditä paljoakaan kuivattamaan talvea varten. Ehkä istutan vielä yhden laatikollisen sipulia, jos laatikoita vain jää ylimääräisiä…

punasipuli_kasvatuslaatikko

keltasipuli_kasvatuslaatikko

Myöskin vappuviikonloppuna istutettu peruna on pitkällä varrella – juhannuksen ruokapöytään! 🙂 Kylvin myös myöhemmän erän perunaa jo maahan – enää kasvatuslaatikot ovat vailla multaa ja mukuloita! Mies lupasi kärrätä mullat niihin tulevan viikonlopun aikana, kun olen poikien kanssa kesäretkellä – saadaan niistä ehkä kerätä sato talven varalle.

Näissä kuvissa perunapenkin päällä on harso, mutta nyt on kaksi päivää (ja yötä) menty ihan taivasalla. Muualta kasvimaalla en ole uskaltanut vielä jättää harsoa yöksi pois, sen verran herkänoloisia nuo pienet taimet ovat. Aina aamuisin sitten kipaisen keräämään harsot pois ja illalla ennen nukkumaanmenoa vielä yöpaidassa levittelen niitä takaisin kasvatuslaatikoiden päälle. Oi, tule jo, kesäkuun kymmenes…!

varhaisperuna_harso

Löysin raksan puukasasta tällaisen raakapuisen kehikon, jonka nostin kasvimaalleni kiven päälle, täytin mullalla ja istutin siihen Lollo Rosso -salaatin. Kuten aluksi kerroinkin, pitäisi melkein ottaa jo uusi kuva tästäkin laatikosta; salaatit isolla taimella jo! 🙂

lollo rossa_salaatti_kasvatuslaatikkoNyt on siis laatikoissa kaikki siemenistä kasvatettavat – enää sisätiloissa odottelee varhaiskylvetyt taimet; kesäkurpitsa, kurpitsa, tomaatti.

Onnistuinkin palelluttamaan ensimmäisen erän kurkuntaimia, kun nostin niitä ulos aurinkoon vähän liian viileän tuulen armoille. Nyt sisällä ruukuissa itääkin vielä uudet kurkuntaimet, joita en vie ulos ennenkuin kasvihuone on valmiina! 🙂

, , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *