Lainaa.com

Yleinen

Pula-ajan herkullinen klassikko; porkkanatuuvinki!

15.02.2014, satuliinukka

Monesta suunnasta tuli kyselyitä vanhan hyvän ajan herkun – porkkanatuuvingin – reseptille! Itselläni ei ole tähän mitään valmista ohjetta vaan äidin kokkailuja seuranneena keitän itse mutu-tuntumalla, mutta lupasin yrittää kirjoittaa ohjetta ylös. En valitettavasti ottanut kuvaa ruuasta, kun sitä viimeksi kokkasin, mutta päivitän kuvankin tänne, kunhan seuraavan kerran tartun kattilaan! 🙂

Eli kyseessä vanhempieni lapsuudesta tuttu ruoka, joka omassakin lapsuudessani oli suurinta herkkua ja poikani, joka ajoittain nirsoilee ruuan kanssa, ahmii tätä lautastolkulla – eli kriittisimpienkin herkkusuiden suosikki, johtuen varmaan imelyydestä… 😉

Kuori ja pilko vajaa kg porkkanoita. Keitä pienessä vesimäärässä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Jos nestettä kattilassa yhä huomattavasti suhteessa porkkanoihin, kaada osa vedestä pois. Survo porkkanat niin, että myös isompia ’sattumia’ jää jäljelle – älä tee sähkövatkaimella tasaista sosetta! Lisää joukkoon ~1rkl vehnäjauhoja, sekoita hyvin. Mausta maun mukaan suolalla ja sokerilla. Lisää joukkoon maitoa (samassa suhteessa kuin lisäisit perunamuussiin) ja nosta takaisin liedelle. Kuumenna, kauho lautaselle ja ääntä kohti! 🙂

, ,


Yksi vastaus

  1. Sirkka Kreivi sanoo:

    Kiitos Satu! Ihana tuo porkkanatuuvingin ohje, varmasti tulen kokeilemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *