Yleinen

11 asiaa minusta ja haastettuja blogeja

06.05.2015, satuliinukka

Sain eilen hauskan haasteen Pikkukylän kasvatti -blogin (http://pikkukylankasvatti.blogspot.fi/) kirjoittajalta – tässäpä vastauksia!

 

Kysymykset haastetuille:

1. Lempi blogisi? Ehdottomasti Keltainen talo rannalla -sisustusblogi (http://keltainentalorannalla.blogspot.com/), jota olen seurannut jo useamman vuoden ja josta löytyy jokaiseen makuun ihania sisustusideoita!

2. Lapsuuden unelma-ammattisi? Vaatesuunnittelija! 🙂 Taisin olla noin 9-vuotias, kun ymmärsin sellaisen ammatin olevan olemassa (liekkö vaikutusta ollut ysärihitillä Kauniit ja Rohkeat…?) ja vuonna 2005 valmistuinkin Lahden Mutoiluinstituutista muoti- ja vaatetussuunnittelu -linjalta Muotoilijaksi (AMK). Toinen unelmani oli tehdä konttoritöitä ja sekin taisi toteutua, kun työskentelen projektipäällikkönä vaatetusalalla! 🙂

3. Haave, jonka haluaisit toteuttaa? Näitähän olisi vaikka kuinka monta, mutta tällä hetkellä ehkä ajankohtaisimpana raksaprojektimme saaminen valmiiksi ja sinne muuttaminen! Sivuhaaveena sitten pari lammasta ja pieni kanala, sekä tietenkin kukoistava puutarha… Ja tietenkin paljon aikaa viettää ulkoilmassa puuhastellen, sekä puutarhassa että lasten kanssa leikkien. Se ihana tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä!

4. Ärsyttävin piirre itsessäsi? Tietyissä asioissa itseänikin raivostuttava perfektionismi (tunnuslauseina tälle piirteelle; ”kun jotain tehdään, niin tehdään se kunnolla, prkl” sekä ”itse tekemällä tulee parasta ja nopeasti kuitenkin – en delegoi!”). Tämä piirre ilmenee ehkä kaikessa virallisessa, kuten tietenkin töissä ja ’oman elämän projekteissa’. Vastapainona tälle on (ainakin miestäni ärsyttävä) huoleton leväperäisyys ja huono muisti kaikessa kotiin liittyvässä, kuten astioiden laittaminen astianpesukoneeseen käytön jälkeen ei pysy mielessä, vaan kerää astiat pesualtaaseen raivostuttamaan puolisoani… 😉

5. Lempi vuodenaikasi? Kevät. Talvi on usein liian kylmä ja pimeä, kesällä on liian monta kuumaa päivää (olen varjoissa viihtyvä), syksyllä sataa liikaa. Kevät on aina toivoa täynnä. Kaiken voi aloittaa puhtaalta pöydältä, aivan kuten luontokin tekee; edellisen kesän jäljiltä kaikki on talven aikana poispyyhitty ja kevään auringon lämmössä versoaa uusi elämä. Ja tietenkin Oman elämäni Puutarhurina kevät tuottaa ihanaa kutkuttavaa odotusta päästä upottamaan sormet multaan! 🙂 Kyllä; kevät!

6. Mitä harrastat? Vaihtelee niin vuodenajasta ja omasta olosta! Koetan harrastaa mahdollisimman paljon liikuntaa, jota toki rauhoittaa hieman nuo 3kk ja 7v lapsukaiseni. Toki lapset liikkuvat mukana – pienempi vaunuissa ja isomman kanssa harrastetaan yhdessä. Esimerkiksi eilen kävimme isomman pojan kanssa salilla; hän omassa tenavajumpassaan ja minä sillä aikaa kuntosalin puolella. Ennen pikkuveljen syntymää kävimme hieman ahkerammin myös boulderoimassa yhdessä ja tätäkin harrastusta pyrin elvyttämään – sekä äidille että pojalle tärkeää meidän kahden oma yhteinen laatuaika! <3 Liikuntaa tulee itse harrastettua aika laidasta laitaan vähän senkin mukaan, mihin milloinkin on aikaa; nyt ehdin pääasiassa kärrykävelyille, joita olen pikkuhiljaa muokannut hölkkälenkeiksi – tavoitteena päästä pikkuhiljaa taas juoksukuntoon! Tänä vuonna jouduimme jättämään väliin Vantaan Extreme Run -tapahtuman, mutta haaveissa taas miehen kanssa mennä viettämään sinne laatuaikaa ensi keväänä. Raskauden myötä aloitin myös pilatekseen, joogaan, lämpöjoogaan ja BodyBalanceen tutustumisen, ja aion kyseisiä lajeja jatkaa edelleen tasapainottamassa muuta liikuntaa. Olen myös harrastanut ennen raskautta potkynyrkkeilyä ja ilmoittauduinkin viimein kuntonyrkkeilyyn, jotta pääsen vähitellen kokeilemaan, koska uskaltaisin siirtyä takaisin potkujen maailmaan. Alamäkiajoa harrastan kesäisin enemmän ja vähemmän aktiivisesti – tänä kesänä toivottavasti useammin kuin viime kesänä; alkuraskauden vuoksi jäi viime kesän ajot yhteen kertaan! Ja liikunnan lisäksi – kuten blogia lukevat tietävätkin – harrastan käsitöitä, puutarhan hoitoa, raksaamista ja maalaamista, sekä lukemista ja näiden kahden blogin (http://villakotiranta.blogspot.fi/) kirjoittamista. Onhan tässä jo yhdelle ihmiselle puuhaa! 😀

7. Mitä leivoit viimeksi? Apua, tää on paha…. Oman elämänsä Kätevänä Emäntänä pitäisi voida kertoa useammatkin leivonnaiset, mutta jotenkin jännästi vauvan syntymän jälkeen on jäänyt vähäisinkin leipominen! 🙂 Ystäväni kerran nauroikin, että ehkä olen sellainen vale-Emäntä, niinkuin sairaalamaailmassakin on ollut niitä valelääkäreitä, kun pullat kaffepöytään kaupan pakastimesta kuumensin…. Mutta toivottavasti leivon seuraavaksi banaani-kuivakakun pienimmän poikamme nimenantojuhlaan – kova on yritys ja tahtotila, mutta aikataulu vähän tiukka… 😉 Maistoin kyseistä kakkua mieheni mummolassa ja rakastuin täysin – siis siihen kakkuun! 🙂 Jos/kun saan kakun pyöräytettyä, lupaan jakaa reseptin kuvien kera!

8. Suolainen vai makea? Ennen raskautta meni molemmat, mutta nykyisin olen ehdottomasti makean kannalla – siis erityisesti kaiken suklaisen kannalla! Mieskin on jo todennut, ettei meillä vierasvarat kaapissa pysy tallessa… 😉

9. Paras paikka maailmassa? KOTI! Viime kesänä reissasin yhteensä kolme viikkoa (Intia, Kiina, Venäjä) töiden puolesta – kävin väleissä vain 1-2 päivää kotosalla vaihtamassa vaatteet matkalaukkuun – ja totesin, että vaikka kuinka nuo matkat olivat mielettömän hienoja kokemuksia ja olen onnellinen, että minulla on ollut mahdollisuus ne tehdä, niin mikään ei ollut ihanempaa, kuin päästä kotiin! Muistan, kun sain vielä jonkun vatsapöpön tuon Intiasta paluun aikana ja oli ihan kamala koti-ikävä, niin itkin onnesta, kun pääsin kotiin ja miehen halaukseen. <3 Heti perään niukalla piste-erolla on lapsuudenkotini ranta ja rantasauna! Vasta siellä löylyjen jälkeen puuportailla istuessa ja linnunlaulua kuunnellessa tulee kesäinen olo!

10.Idolisi? Kaikista ristiriidoistamme huolimatta; oma äiti! Äitini sai minut 41-vuotiaana, jäi kotiin pitämään perhepäivähoitoa kunnes lähdin kouluun. Äitini aloitti myös omat opiskelunsa 47-vuotiaana (muistan kun keittiön pöydän äärellä teimme yhdessä läksyjä) ja valmistui lähes viisikymppisenä unelma-ammattiinsa! Iso hatunnosto! Tuolla teollaan ja monella muulla kokemuksellaan, äitini on ehdottomasti elämäni sisukkaimpia naisia ja hänen elämänsä on opettanut minulle paljon; muokannut arvomaailmaani ja opettanut unelmoimaan sekä tavoittelemaan unelmia!

11. Miksi olet aloittanut bloggamaan? Aloitin tämän blogin kohta 1,5vuotta sitten purkaakseni ajatuksia keittiö-filosofina arjessa jaksamisesta, minäkuvasta ja äidin roolista, sekä tietenkin purkaa puutarha- ja käsityö intoilujani muualla kuin Facebookissa! 😀 Nyt aloitin tämän blogin rinnalla myös raksablogin (http://villakotiranta.blogspot.fi/), jonka tarkoitus on puhtaasti kertoa taloprojektin etenemisestä ja sen vaiheista sekä sisustamisesta. Oli loogista aloittaa tuolle projektille aivan oma blogi, sillä aihepiiri on täysin erilainen kuin tässä blogissa. Ja näin mammalomalaiselle varsinkin tämä blogaus korvaa hieman sitä älyllistä haastetta, mitä työ toisi tullessaan, joten pidän blogaamalla myös omaa päätäni kasassa ja ajatuksia juoksemassa muissakin asioissa kuin kakkavaipoissa ja katkonaisissa yöunissa. 😉

 

Haastan seuraavat mielenkiintoiset ja innostavat blogit vastaamaan kysymyksiin:

Arjen timantteja (http://arjentimantteja.blogspot.fi/)

Mansikkatilan mailla (http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/)

Pikkutalon elämää (http://pikkutalo.blogspot.fi/)

Kesärinteen muodonmuutos (http://kesarinteenmuodonmuutos.blogspot.fi/)

 

Kysymykset haastetuille:

1. Kuvaatko vai kirjoitatko mieluummin?

2. Mitä teet, jos saat ylimääräisen vapaapäivän?

3. Lempileivonnaisesi?

4. Minne matkustaisit Suomessa?

5. Mitä ostaisit, jos saisit ylimääräiset 1000 euroa?

6. Lempipaikkasi kotona?

7. Lempikirjasi tai -kirjailijasi?

8. Pukeutumistyylisi?

9. Lempivärisi?

10. Mikä ilahduttaa sinua juuri nyt?

11. Mitä et kerro blogissasi?


2 vastausta

  1. Kiitos vielä haasteesta!:) Toteutan sen mielelläni! Nyt aion mennä tutkimaan tuota sun raksablogia, joka kiinnostaa mua todella paljon.:)

  2. Olipa kiva löytää blogisi ja hauska päästä tutustumaan sinuun heti haasteen vastausten lukemisen kautta. Paljon tunnistettavia piirteitä löysin… 😉 Kiitos haasteesta. Otan sen työn alle tässä lähiaikoina. Mukavaa viikon jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *