Kesäkurpitsasato ylitti kaikki odotukset! Nyt tiedän jo ensi kesää varten, että seitsemän taimea on ihan liikaa meidän kasvimaalle – paristakin saataisiin jo riittävästi satoa omiin tarpeisiin! Mutta ei valiteta, ilohan noita on ollut viedä tuliaisiksi kyläreissuillakin. 🙂
Sain vinkin maukkaasta kesäkurpitsakeittoreseptista, mutta jossa oli ainesosia, joita perheessämme ei valitettavasti suostuta syömään. Jääkaapissa odotti kuitenkin kaksi valtavaa kesäkurpitsaa, joten päätin tehdä oman sovellukseni reseptistä – ja kyllä, tätä tulemme kokkaamaan jatkossakin!! NAMS!
Ja mikä ihaninta; resepti on erittäin simppeli ja sopii kiireiseenkin kotiin – valmistui nimittäin alle puolessa tunnissa!
1. Kuori ja paloittele iso kesäkurpitsa sekä 1-2 tuoretta sipulia.
2. Lisää kattilaan 2dl vettä ja kiehauta kasvikset.
3. Lisää kasvisliemikuutio.
4. Soseuta kasvikset kattilassa ja lisää sekaan 1-1½dl Arlan Savujuusto ruokakermaa, 100g voimakasta Koskenlaskija ja silputtua tuoretta persiljaa.
5. Kiehauta.
Meidän tapauksessa tuo ’iso kesäkurpitsa’ tarkoitti siis sellaista 1½l limsapullon kokoista kesäkurpitsaa… 😉