Viime kesän valtavasta kesäkurpitsasadosta kun lopulta selvittiin, vannottiin tässä taloudessa, ettei kesäkurpitsaa hetkeen ruokapöydässämme näkyisi. Aika on nyt kullannut muistot ja innostuin eräänä aamuna googlaamaan kesäkurpitsareseptejä. Löysinkin lopulta kesäkurpitsalasagnen reseptin, josta tuunasin meidän perheelle maistuvan version – tämä herkku ei jää pastalevyjä kaipaamaan!
500g ylämaankarjan jauhelihaa
2 kesäkurpitsaa
1 prk tomaattimurskaa
2 isoa sipulia (laitoin 1 puna- ja yhden tavallisen sipulin)
1 lihaliemikuutio
400g emmental juustoraastetta
2dl Pirkka laktoositon juustokerma (15%)
Pippuria, suolaa
Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ja ripottele pinnalle suolaa. Muista kuivata viipaleista pintaan noussut kosteus pois ennen vuokaan laittamista!
Ruskista sipulit ja jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisää sekaan tomaattimurska ja lihaliemikuutio ja anna hautua liedellä hetken aikaa.
Voitele vuoka ja levitä pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Asettele päälle kerros (pyyhkimällä kuivattuja) kesäkurpitsasiivuja ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Toista jauhelihakastike-, kesäkurpitsa- ja juustoraastekerroksia tarvittava määrä. Laita päällimmäiseksi vielä kerros jauhelihakastiketta ja juustoraastetta.
Kaada päälle vielä ruokakerma (Pirkka juustokerma tai Valion kolmen juuston ruokakerma) ja paista uunissa keskitasossa 200 asteessa noin tunnin verran.
Lisukkeena kuvassa avokado-tomaatti-feta-paprikasalaatti! NAMS!